Only the best, out of the best

VISIE EN PROFIEL

Met meerdere stammen worden er zo’n 25 veulens per jaar gefokt en de generatielange strenge selectie op gezondheid, instelling en kwaliteit werpt zichtbaar zijn vruchten af. Het gegeven ‘van een springpaard, komt een springpaard’ komt volop tot uiting in de fokkerij van FamilieVan Straaten. De fokproducten van Van Straaten hebben over de hele wereld succes; van Amerika, Canada en Mexico tot Engeland, Ierland en Indonesië. Daarmee is er in de loop der jaren een enorm netwerk en afzetmarkt opgebouwd.

 

alleen de beste merries

De fokkerij van Familie Van Straaten heeft al talloze internationale springpaarden opgeleverd en alleen de beste merries worden ingezet voor de fokkerij. De meeste merries krijgen twee tot drie veulens voordat ze zich gaan bewijzen in de sport. Dankzij de doorlopende selectie, veelal korte generatie-interval en het aanparen met hengsten die zelf ook uit topstammen komen, is de fokkerij naar een hoger plan getild. En door alleen de allerbeste moederlijnen aan te houden, zijn zowel de sportaanleg als de gezondheid sterk verankerd binnen deze fokkerij. 

verkoop van veulens

Ook een continue factor is de verkoop van alle hengstveulens. Wanneer er genoeg opvolging van de merries verzekerd is, worden ook de merrieveulens ter verkoop aangeboden.Inmiddels hebben ook talloze andere fokkers op die manier succes met merries uit de fokkerij van Familie Van Straaten.

Doordat de fokproducten ook in eigen beheer intensief worden ingezet voor de sport, is er veel zicht op de instelling, kwaliteit en hardheid van de paarden. Deze informatie draagt duidelijk bij aan de strenge selectie die familie Van Straaten hanteert. Alleen het beste is goed genoeg, en daardoor worden de allerbeste bloedlijnen gebruikt.

Diensten

DIT IS WAT WE DOEN

FOKKERIJ

Met meerdere stammen worden er zo’n 25 veulens per jaar gefokt en de generatielange strenge selectie op gezondheid, instelling en kwaliteit werpt zichtbaar zijn vruchten af.

SPORT

Doordat de fokproducten ook in eigen beheer intensief worden ingezet voor de sport, is er veel zicht op de instelling, kwaliteit en hardheid van de paarden.

advies & VERKOOP

Een continue factor is de verkoop van alle hengstveulens. Wanneer er genoeg opvolging van de merries verzekerd is, worden ook de merrieveulens ter verkoop aangeboden.

MANEGEBEDRIJF

De Hazelhorst ligt tussen Den Ham en Ommen, in de mooiste bossen van Overijssel. De Hazelhorst van de familie van Straaten is een combinatie van manegebedrijf, ruiterkampen, fokkerij en bed & breakfast.