Altijd al eens in de keuken willen kijken van een top-springpaardenfokkerij?

BREEDING ACADEMY

Fokkerij Van Straaten opent haar deuren en biedt u met de Van Straaten Breeding Academy de unieke kans om kennis te nemen van hun ‘road to success’ en u gericht te laten adviseren over uw eigen fokkerij.

Waarom een Breeding Academy?

Wij merken dat er zowel bij Nederlandse als buitenlandse fokkers veel vraag is naar het delen van kennis en ervaring op het gebied van de springpaardenfokkerij. Wij hebben die jarenlange ervaring, waarin wij veel geleerd hebben van onze successen, maar ook van onze fouten. Omdat wij niet gebonden zijn aan stamboeken, landen of bepaalde hengsten zijn wij objectief en transparant en kunnen dus ook in die hoedanigheid gericht advies geven aan klanten en cursisten.

 

Voor wie is deze cursus?

De cursus is samengesteld voor springpaardenfokkers in en buiten Nederland die een verdieping wensen op hun huidige fokkerijpraktijk, objectief geadviseerd willen worden en daarmee op zoek zijn naar een manier om versneld successen te boeken in de fokkerij.

 

Door wie wordt deze cursus gegeven?

De cursusleider gedurende het dagprogramma zal zijn Fred van Straaten Sr. Hij deelt met passie en plezier zijn kennis vanuit zijn jarenlange ervaring als professioneel fokker van top-springpaarden. In het praktijkonderdeel van de cursus zal tevens de vierde generatie Van Straaten hun opwachting maken en u meenemen in de springsport met eigen fokkerijproducten.

Programma

Ochtend

09:00-12:00 uur

Welkom en introducties
Topfokkerij in praktijk – een tour over het bedrijf met daarin aandacht voor o.a. de Van Straaten visie, de historie, merrielijnen, exterieur en interieur, springsport en training.

Middag

13:00-16:00 uur

Theoretische verdieping n.a.v. het ochtendprogramma met o.a. aandacht voor selectiemethodiek, ontwikkeling van eigen merrielijnen, verklaring van succes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van beeld- en videomateriaal. Tevens zal een dierenarts van Dierenkliniek Den Ham spreken over voortplanting en geboorte.
Inbreng van de eigen situatie per deelnemer. Per deelnemer wordt gericht gewerkt aan oplossingen voor zijn/ haar casus, hierbij wordt individueel advies gegeven en worden ervaringen gedeeld.
Afsluiting
“Ons bedrijf is meer dan alleen fokkerij. We geven veel trainingen aan ruiters die ons vanuit de hele wereld weten te bereiken. Daarnaast doen we veel handel. Gesprekken met klanten komen vaak uit op onze fokkerij, dat vinden ze reuze interessant. Het blijft bijzonder dat we ons al drie generaties bezig houden met de fokkerij én met succes! Wij vinden het zonde dat er met die kennis verder niets gebeurt.” Josta van Straaten

“Wat betreft de invulling van het programma zal het heel divers zijn met aandacht voor alle facetten van de springpaardenfokkerij. In het praktijkonderdeel zullen we uiteraard uitgebreid de paarden bekijken en laten (vrij)springen. Dit biedt een goed beeld en basis om in de middag dieper op de theorie en de denkwijze achter de foksuccessen in te gaan.” Fred Jr. van Straaten

PARAKTISCHE INFORMATIE
€250 per persoon inclusief materialen, lunch, koffie/thee.
Kleine groepen voor optimaal leereffect: tussen de 2 en 4 deelnemers.

Wilt u meer weten of zich inschrijven: neem contact op of klik hier.