Prestatiefokkers met 1 doel

Springpaarden fokken voor de topsport

De familie Van Straaten uit Den Ham is een begrip in de paardenwereld. Samen met hun kinderen runnen Fred en Frieda de “De Hazelhorst” al decennia lang een manege waar menig kind heeft leren paardrijden.

Wereldtoppers als Fellini-S, Dittorio-S, Andretti-S, Eldorado-S, Arc de Triomphe, Wladimir S, Typhoon S, Loyd en Handel zijn slechts een kleine greep uit de succesvolle fokkerij van de familie. Deze successen zijn alleen mogelijk door strenge selectie waarbij de Van Straaten’s altijd het credo “van sport komt sport” in het hoofd houden.

Diensten

DIT IS WAT WE DOEN

FOKKERIJ

Met meerdere stammen worden er zo’n 25 veulens per jaar gefokt en de generatielange strenge selectie op gezondheid, instelling en kwaliteit werpt zichtbaar zijn vruchten af.

SPORT

Doordat de fokproducten ook in eigen beheer intensief worden ingezet voor de sport, is er veel zicht op de instelling, kwaliteit en hardheid van de paarden.

advies & VERKOOP

Een continue factor is de verkoop van alle hengstveulens. Wanneer er genoeg opvolging van de merries verzekerd is, worden ook de merrieveulens ter verkoop aangeboden.

MANEGEBEDRIJF

De Hazelhorst ligt tussen Den Ham en Ommen, in de mooiste bossen van Overijssel. De Hazelhorst van de familie van Straaten is een combinatie van manegebedrijf, ruiterkampen, fokkerij en bed & breakfast.

 

Prestatiefokkers met 1 doel

Onze merrielijnen

Holsteiner 173

Nog in te vullen Nog in te vullen Nog in te vullen   Deze Holsteiner stam 173 heeft in de invloedrijke topvererver Capitol I een fantastisch boegbeeld. Als tweejarige werd de genetisch hoogwaardige Corland-dochter Pracht-S aangekocht.Zij is gefokt uit een sterk...

Holsteiner 890

Nog in te vullen Nog in te vullen Nog in te vullen   De derde Holsteiner stam die succesvol wordt ingezet voor de springpaardenfokkerij bij Familie Van Straaten is stam 890, bekend van hengsten als Berlin, Casall en Elmshorn. De lijn werd begonnen met de...

Tivonne 2

Nog in te vullen Nog in te vullen Nog in te vullen   Begin jaren ’90 werd de Farn-dochter Tivonne aangeschaft en zij staat inmiddels aan de basis van een succesvolle familie. Zo is ze moeder van het bekende Grand Prix-springpaard It’s Otto (v.Sultan), waarmee...

Online veulenpresentatie 2020

Vanwege de huidige Corona-maatregelen is het minder eenvoudig om ons bedrijf te bezoeken. Om die reden hebben we voor u een veulenpresentatie gemaakt. Op deze manier kunt u de veulens thuis in alle rust bekijken.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u contact met ons opnemen via: +316-53371860/ +31546-671266

Leer alles over de fokkerij bij de familie Van Straaten!

Vanaf nu kunt zich inschrijven voor een unieke fokkerij-cursus bij de Familie van Straaten.

Op de Van Straaten Breeding Academy leert u alles wat u moet weten om een succesvolle fokker te worden of uw fokkerij naar een nog hoger plan te trekken. Kijk voor meer informatie onder het kopje Van Straaten Breeding Academy op deze website.

Volg ons ook op: