DIT IS WAT WE DOEN

Diensten

Familie Van Straaten houdt zich met meerdere facetten van de paardensport bezig, die elkaar zichtbaar versterken. Naast de bekende springpaardenfokkerij, zijn ook de handel en training belangrijke elementen van dit familiebedrijf. 

 

Neem alleen de beste merries

Voor zowel korte als lange periode is het mogelijk om in Den Ham te komen trainen. Een mogelijkheid waar tevensvanuit het buitenland veel gebruik van wordt gemaakt en veelal worden de eigen, zorgvuldig gefokte paarden ingezet om als schoolmeester te dienen. Ook op het manegebedrijf De Hazelhorst worden paarden uit de eigen fokkerij ingezet om jong en oud de beginselen van de paardensport te leren.
Voor meer informatie over Van Straaten’s manegebedrijf zie www.hazelhorst.nl.

 

ADVIES EN verkoop

Niet alleen qua sport en training maar ook qua fokkerij valt er veel te leren -op het bedrijf- van Familie Van Straaten. Fred Sr. is daarom beschikbaar voor fokkerij lessen. 

Zoon Fred Jr. van Straaten houdt zich binnen het familiebedrijf ook zelfstandig als ruiter, trainer en handelaar bezig met de springsport. De ontwikkelingen van Fred van Straaten Sport Stables zijn te volgen via Facebook en via de eigen app van FvS Sport Stables.

 

Diensten

DIT IS WAT WE DOEN

FOKKERIJ

Met meerdere stammen worden er zo’n 25 veulens per jaar gefokt en de generatielange strenge selectie op gezondheid, instelling en kwaliteit werpt zichtbaar zijn vruchten af.

SPORT

Doordat de fokproducten ook in eigen beheer intensief worden ingezet voor de sport, is er veel zicht op de instelling, kwaliteit en hardheid van de paarden.

advies & VERKOOP

Een continue factor is de verkoop van alle hengstveulens. Wanneer er genoeg opvolging van de merries verzekerd is, worden ook de merrieveulens ter verkoop aangeboden.

MANEGEBEDRIJF

De Hazelhorst ligt tussen Den Ham en Ommen, in de mooiste bossen van Overijssel. De Hazelhorst van de familie van Straaten is een combinatie van manegebedrijf, ruiterkampen, fokkerij en bed & breakfast.