Only the best, out of the best

FOKKERIJ

Ieder jaar worden er uit verschillende stammen zo’n 25 veulens gefokt. Na jarenlange selectie zijn er anno 2019zeven stammen overeind gebleven bij de fokkersfamilie in Den Ham. Duitse en Nederlandse prestatiefamilies, die dubbel en dwars hun waarde hebben bewezen.

DE BASIS VAN ONZE FOKKERIJ

MERRIELIJNEN

Belle Amie

De basis van de fokkerij werd eind jaren ’60 gelegd door Van Straaten Sr., met de aankoop van de Gelderse merrie Isabelle (v.Uron).

Tivonne

Begin jaren ’90 werd de Farn-dochter Tivonne aangeschaft en zij staat inmiddels aan de basis van een succesvolle familie.

Koteusi

Van de Nederlandse stammen houdt ook de Koteusi-lijn zich goed staande bij Familie Van Straaten. Keer op keer bewijst deze moederlijn haar goede eigenschappen te vererven.

Lottie/Zottie

Bij meerdere fokkers is de Lottie/Zottie-stam tot bloei gekomen. Met de Ronald-dochter Alabama begon familie Van Straaten met deze prestatielijn.

Holstein 173

Deze Holsteiner stam 173 heeft in de invloedrijke topvererver Capitol I een fantastisch boegbeeld. Als tweejarige werd de genetisch hoogwaardige Corland-dochter Pracht-S aangekocht.

Holstein 6893

Vanwege de verankerde springaanleg kwam Holsteiner stam 6893 op het pad van Familie Van Straaten.

Holstein 890

De derde Holsteiner stam die succesvol wordt ingezet voor de springpaardenfokkerij bij Familie Van Straaten is stam 890, bekend van hengsten als Berlin, Casall en Elmshorn.

Diensten

DIT IS WAT WE DOEN

FOKKERIJ

Met meerdere stammen worden er zo’n 25 veulens per jaar gefokt en de generatielange strenge selectie op gezondheid, instelling en kwaliteit werpt zichtbaar zijn vruchten af.

SPORT

Doordat de fokproducten ook in eigen beheer intensief worden ingezet voor de sport, is er veel zicht op de instelling, kwaliteit en hardheid van de paarden.

advies & VERKOOP

Een continue factor is de verkoop van alle hengstveulens. Wanneer er genoeg opvolging van de merries verzekerd is, worden ook de merrieveulens ter verkoop aangeboden.

MANEGEBEDRIJF

De Hazelhorst ligt tussen Den Ham en Ommen, in de mooiste bossen van Overijssel. De Hazelhorst van de familie van Straaten is een combinatie van manegebedrijf, ruiterkampen, fokkerij en bed & breakfast.